Thursday, 17 May 2012

GET ur POSTURE n ur IDEAL WEIGHT again..!!!

               
                             GOOD NEWS for ibu-ibu yang bakal melahirkan anak....DONT WORRY.. uol still can get ur posture n ideal weight lps korg bersalin....even fara x de experience dalam hal ni but bnyk testimoni n respon yg baik fara dapat dari customer fara...So fara rase x salah kalau fara share benda yg baik kan yg penting benda ni bagus tu para2 ibu yg baru lps bersalin cuz fara banyak dengar complain dari experience org yg bersalin bcuz of:


One- because of the food restriction...how can you survive without good food kan! hurmmm


two- is how they're suffering with their bengkung.....


three- x selesa cuz ssh nk bergerak bile pakai bengkung...btoll x??




TIPS UNTUK MENDAPAT KAN UKURAN BADAN B4 MEMAKAI PREMIUM BEAUTIFUL..

Sekiranya kita ingin memakainya selepas bersalin, bilakah masa yang sesuai untuk mendapatkan ukuran badan?
-dicadangkan supaya membuat ukuran badan pada bulan ke-6 hingga 7 semasa mengandung

- walaupun bentuk badan belum pulih kepada bentuk asal, namun ia adalah lebih kurang sama dengan bentuk badan   semasa anda mengandung pada bulan ke-6 hingga 7

- Bagi mereka yang mengandung lebih daripada 8 bulan, anda boleh membuat ukuran badan pada hari ke-3 selepas bersalin

-mereka yang melahirkan bayi secara normal, Premium Beautiful boleh dipakai selepas 7-10 hari selepas bersalin. 

 -mereka yang melahirkan bayi melalui pembedahan, ia hanya boleh dipakai kira-kira selepas 10-14 hari selepas bersalin.

- Masa keemasan bagi wanita selepas bersalin untuk menguruskan badan adalah dalam masa enam bulan pertama.

 -Mereka yang memakainya lebih awal akan memperolehi kesan baik dalam masa singkat. 
Ia bukan sahaja dapat membantu memulihkan bentuk badan, malah turut dapat mengembalikan organ dalaman rahim ke tempat asal.




SO PARA-PARA IBU fikirkan lah,,,banyak benefit yang korang dapat..x Salah berbelanje untuk KEPUASAN diri sendiri DAN SUAMI YANG TERCINTA GITUW...

  •       SEHAT 
  •         CANTIK
  •         HOT MAMA CURLASSS

Kepuasan...KUL---->BDO-BDO--->KL

Bandung Trip...HEAVEN...

            Hai uols hari ni saje nak share experience HOLIDAY kat BANDUNG...mmg xdinafikan la kat sana lau org perempuan yg pegi of course mlekat berjam-jam nye kat PASAR BARU..sehari x cukup nak round satu pasar baru...mmg best lau nk shopping material like lace n macam2 jenis kain yg rare...
nak beli x JAH...HUHU
HAMBEKKK juling mate..
Ada lagi satu tmpat x tau la if korg yg penah g bandung ur Pak Supir  bawakkan uols g umah yang jual kain pasang. Kain pasang kat situ die just jual kain pasang sulam,kain cotton plain n kain batik.mmg serius murah sgt..kain pasang yg bersulam n manik tu kat Malaysia jual RM80-RM 150...kat umah tu just jual RM 37 JE..
bayangkan brape banyak untung peniaga2 kita kat sini yg jual dats material....PUAS HATI SGT...borong trus 15 PASANG untuk org kampung huhu...BONUS PB plak dah masuk huh mmg SYOK LA MENYOPPING hehhe
 thanx HI-O (PREMIUM BEAUTIFUL)  x SIA2 JOIN BIZZ NI dgn group2 N Leader yang sgt Supportive....
MMG GILE TGK KAIN 

mula2 smpi...mate pun dah stim je tgk kain banyak huhu
READY GOOOO!!!
HAMBEKKK ko Jahhh.....MENYELONGKAR time huhu


5 HARI 4 MALAM mmg x cukup sbenarnya lau nk menyopping kat situ hahah....lagi2 lau de SIMPTOM2 PENYAKIT SHOPPING cam saya mmg smua org x larat nk ikut haha janji PUAS HEHE..blom g UMAH MODE,JLN RIAU,BALI HEAVEN n banyak lagi la FACTORY OUTLET kat sana..mmg BESHH
Sempat bergambo huhu

nak Bayorr...sempat SNAP2..


SEBOK2 shopping gak tapi x de la sampai kitrg lupe nak pegi TAKUBAN PERAHU..gunung berapi yang dah x active..so x de la gerun sangat kan hehhe

POSE dulu..
MENGGELEGAK...
TERBAIKKKK...!!
Hari yg ke-4 Time berLIBURR di TRANS STUDIO wihuuuuu....game2 die kat sana sgt2 GILE N SUPERB ..kat GENTING pun x segile camni hahha...


GILE KAN...yg round shape ni berpusing lag 360..

PAK BADUT uolsss..

ANYWAY diz is an awesome TRIP..LUV IT..n of coz i will MISS diz place..Pape pun ALHAMDULILLAH dan SYUKRAN cuz diberikan kesempatan tuk menikmati kelebihan di NEGARA org....lps ni nak g mana Plak ewh...????

U GIVE MORE U GET MORE!!




Tuesday, 15 May 2012

Life with AMAZING Premium Beautiful...

 Pakaian dalam pembentukan badan Premium Beautiful ini diperbuat daripada fabrik semula jadi seperti fiber, nilon, tetron serta fabrik lain dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (far infrared ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme badan. Selain itu, fabriknya mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian. Pemakaian Premium Beautiful tidak akan menjejaskan kesihatan dan peredaran darah seseorang, malah pemakaian untuk jangka masa panjang dapat menghasilkan kontur badan yang menarik.

 Assalamualaikum...saje nk kongsi cite kat sini..Bukannya saja2 nak meng-agong2kan set PB ni
tapi ternyata bile fara pki sendiri set ni memang mengagumkan n respon yang fara dapat pun baik so x salah rasa nya klu fara nk share pengalaman fara pki PB ni...

                 Mula2 mmg fara sendiri x percaya dgn set ni tapi bile kat ofis tu dah start ramai yg pakai n respon dari diorg pun smuanya Alhamdulillah...Bile di pikir-pikir apalah sangat skali dalam seumur hidup kita hadiahkan untuk diri kita sendiri demi 70 % FOR KESIHATAN dan yang penting 30 % FOR KECANTIKKAN.... PEREMPUAN MANA YANG X NKSEHAT & CANTIK..BETOL X??

               ALHAMDULLILAH fara sendiri dapat rasa respon yang baik dari set PB ni...
SMINGGU LEBIH  lepas pakai PB fara dapat rasakan sendiri ...nak tau x BERAT FARA TURUN 2KG...AMAZING sgt2...x menyesal beli....

               Yang BEST nya korang kan tau fara ni wat free lance ambik upah menjait a.k.a DESIGNER gitew....ada one time tu fara sakit blakang n dalam masa yang sama perut fara plak buat hal....x bleh tido akibat sakit blakang n sakit perut....Bsk pagi even x sehat kugagahi jua pegi keje.. seperti biasa sbelum pegi ofis haruslah pakai PB dulu kan...u know what...a few hours camtu perut dah x mEragam n belakang fara pun bransur x sakit dan terus x sakit langsung..hurm kalau tau dari malam tu lagi fara sarung kan PB..sgt2 AMAZING....

                         SO KORANG BILA LAGI NAK CUBA...!!! -LOTSOFLOVE-