Tuesday, 31 July 2012

New Touch La Imperatice by Farahiyah rahim

Alhamdulillah dapat menyiapkan baju my bestie Ekin Anuar for her wedding in julai...
congrats to her..smoga dapat anak cepat2..n berkekalan hingga ke akhir hayat...



n credit to photoghraper...u make a good job..awesome!!!



Berpuasa dengan Premium Beautiful..awesome!!

 Asalam hai uols hari ni baru bkesempatan nk jenguk blog n update...banyak cite nk cite actually but masa x mengizinkan... 

                                              Just nk bgtau uols sayang siapa2 yg tau pasal premium beautiful tapi x pakai sbb since dalam bln pose fara pki ni...fara x sahur pun alhamdulillah fara masih bertenaga n x lapar..insyallah...
testimoni fara pun bnyak yg bg feedback yg ok...bln pose ni je fara dah turun lag 2kg...alhamdulillah...sluar yg biasa pakai dah longgar...hehehe...syokk gile..

Siapa kata rugi beli Premium Beautiful..???
 bg fara x rugi pun sbb die de long life time warranty..den produk ni siap de bg service lag tuk sbarang kerosakkan.. uols bayang kan ewh penggunaan korset ni lps bersalin pun kita bleh pakai...ada kakak ni dah dkt 7 tahun pakai korset Premium Beautiful badan ttp mlatop even anak dah 3 uols...kagum rasanya...

mmg sayang if uols guys x pakai Premium Beautiful ni...
*produk super brands
* good for health
*good for body posture


interested do call me
0132088606


Wednesday, 25 July 2012

Sambil beribadah dbulan puasa Sambil kita menjaga kesihatan...!!!

Assalamualaikum lama rasa nya x update blog...skang baru de kesempatan...;) 
salam ramadhan to uols...


just want to share ngan uols time puasa ni la lagi senang kita nk kurus kan berat badan...bukan ape kita kan nk  pakai badan kita lama so uols pun kena la jaga badan bkn untuk cantik je tapi untuk kesihatan badan..nape fara duk sebok suh uols kurus kan badan..banyak benefit die..meh kita tgk pic kat bawah ni...sbenarnya banyak penyakit yg kita boleh hindari..


Here is what happens when we lose fat. See the extensive benefits of losing fat in different areas of body:

    

farah percaya semua org nk kehidupan yg sehat kan...jadi renung2 kn la...x salah kalau kita berbelanja lebih tuk kesihatan kita kan...
yg penting kita menjalani kehidupan yang sehat..insyallah

p/s: lau uols nak tau farah bln pose ni je dh turun lagi 2kg...awesome..
 well being life with Premium Beautiful


Sunday, 17 June 2012

Tentang Hidup-Premium Beautiful-

        Andai hidup itu sememangnya sangat sukar dan ‘mustahil’, kamu tentu sudah ‘putus asa’ sekarang, betul? Tetapi kamu tidak. Dan jika didalam kotak fikiran kamu masih ada kemahuan, dan maka kamu, boleh berubah, harapan yang ianya akan berlaku, dan kemahuan untuk melakukan apa yang anda termampu, maka ia akan berubah. Apa pendapat kamu tentang kenyataan ini nyatakan tentang hidup, dan KAMU?

              Hurm dan KAMU ? since fara baca setiap ayat-ayat kat atas ni la fara trus berubah untuk join berbiznes untuk produk Hi-O dibawah group yg hebat,aktif dan agresif...thanx to my leader Kak diyana kerana telah memberi peluang untuk join dgn group akak n bukak kan hati fara untuk trus sedar akan kehidupan kita yang akan datang. ..
              Kita tau apa yang kita nak untuk hidup kita...yang penting semat kan dalam hati...kenapa org lain boleh n kita x boleh...diz words yang menjadi bekalan semangat untuk fara trus berusaha maju kehadapan..hanya kita je yang tahu ape yang kita mahu...ssh senang hanya kita saja yg tahu....bile time ssh belum tentu lagi org boleh tlg kita...jadi apa lagi yang kita tunggu selain berusaha diatas kaki sendiri untuk kpentingan diri sendiri dan yang penting untuk family kita..insyallah Allah sentiasa membantu dan membuka kan jalan pintu rezeki untuk orang yg sentiasa bertawakal di sisi-NYA...

            Y fara join bizz ni....smuanya apa yang fara nk ada kat dalam bizz ni..dats y la fara berani join.. 

  •          BONUS
  •          UNTUNG RUNCIT
  •          CAR FUND
  •          F.O.C TRIP (3 times a year)

             Actually banyak lag benefit dia, yang penting bonus n untung runcit tu fara bleh memenuhi impian fara...

  •          RUMAH SENDIRI
  •          BAYAR HUTANG PTPTN huhu
  •          SAVING IN FUTURE
  •          DUIT SHOPPING of coz perempuan la katakan
  •          BANYAK LAGI LA...;)

 INSYALLAH  akan tercapai impian fara ni yang penting kita yakin n terus berusaha.....bizz Premium Beautiful ni sangat berbaloi...ALhamdulillah..






interested to join our bizz
do contact me
farah
0132088606




 
  

Wednesday, 13 June 2012

Inject Turbo London Paris...FIGHT for it...

                               Assalamualaikum uolss...rase happy n bertambah semangat yg berkobar-kobar after balik dari klass B32 kat gombak..diz is my 1st time pegi ke klass...Ya rabbi ramai sgt usahawan2 yg nk berjaya cam farah gak rupanya kat sana...makin bertambah semangat..CDM2 semuanya turun..tapi yg paling teruja nya bila tgk CDM Hanis Haizi la..bcuz she 's my mentor..N yg bertambah semangatnya Mommy Ain Ismail we all dapat naik pangkat ke DDM dapat pen keramat gitewww...we will follow ur step Mommy...x kurang jugak ngan my Leader Diyana Marissa sentiasa give me a support smpi sanggup temankan tuk 2 appoinment on dat day..Thank u so Much my awesome Leader..

                                   Dulu fara mmg x percaya bizz2 camni tapi bile dah join bile dah ade dalam group yg btol alhamdulillah fara sendiri yakin dgn bizz yg fara buat ni bleh merubah hidup fara n family fara...and one thing yg buat fara bertambah yakin farah nya korset dah abes jual dalam masa sbulan je..just invest modal then u will get ur modal back +untung runcit+bonus+car fund+Foc trip ..Alhamdulillah seronok rasanya...lagi pun produk korset PREMIUM BEAUTIFUL ni produk high quality n telah di ikiraf sbg produk SUPERBRANDS....perempuan mana yg x obses untuk cantek n sehat btol x..even fara sendiri pun sgt2 obses ngan produk kecantikkan n kesihatan...maklumla perempuan makin berumur makin banyak penyakit now diz...kan...so uols if berminat tuk berbisnes jgn la segan nk kol farah..fara akan share dgn ilmu2 yg fara ada...skarang la kita nk tentukan n nk corakkan for our future..SAVING cukup, RUMAH dh beli sendiri,ANAK2 terjaga n terjamin,SHOPPING pun de duit, yang PENTING hutang pun SELESAI..am i rite...so kat sini farah nk share skit pic yg fara g klas kat B32 last week...sgt2 seronok cuz we always diberikan motivasi untuk berjaya...


with madem..1st time datang je dh kena panggil...curlass jah

with awesome Mommy Ain Ismail n Mommy Diana Marissa 

dapat hadiah pas jawab soklan madam..;)

Hanis Haizi our CDM..my MENTOR..

Our committed group...yeah luv it

Personal Touch with Mommy Ain Ismail..gain my knowlegde

Lets change ur life...
perubahan terletak dtangan anda sendiri..
anda yg menetukan masa depan anda...
call me if u interested 
013-2088606

Success is often achieved by those who don’t know that failure is inevitable. – Coco Chanel


                             

Wednesday, 6 June 2012

Im passion in my Beautiful Premium BIZZ now..luv it..

                                            Salam kat sini saja je nak share cite ngan uols my experience in bizz...farah mmg sgt suka berbisnes..sbb dari kecik lagi abah dah ajar tuk hidup berbizz....igt lagi time kecik2 dulu abah mniaga kerepek time raya...bygkan umor fara 6 tahun fara dh minat nak tlg abah packing krepek tu...kalau bdk2 mana la dia nk pk kan smua tu...yg tau nk main je...tapi yg peliknya fara mmg suka nk tlg abah...sbb abah bg upah hehhehe.. tu yg smangat...hehhehe...sbb nk blumba ngan abang duit tabung sape lagi penuh...hehhee...
                                            Time dah sekolah plak bizz abah pun dah btukar dari jual krepek ke bizz tander stationary bookshop kat sek2...bayangkan umor 11 tahun fara dah tlg abah packing buku...serve org nk bli buku.. lagi2 ujung tahun nak bkk sek...time tula paling x cukup tangan...mak bapak berpusu2 datang nk bli buku sek anak2 diorg...Sampaila umur farah 22 tahun...asal cuti je mmg fara kat kdi bapak fara tlg abah jaga kedai...
                                             Seronok mmg seronok tgk CASH money hari2 kan...tapi dalam bizz ada naik ada turun btol x? so masuk tahun 2009 bizz abah collapse...mase tu sgt2 meguji keimanan family kitorg..dugaan namanya... tapi lps beberapa bln Abah dapat menceburkan diri dalam bizz lain plak...ALHAMDULILLAH smpi skang bizz dh ok n btambah baik....Jatuh bangun dalam bizz adalah perkara yg biasa dalam perniagaan...cuma kita yg berani untuk mengambil risiko...n yang penting jgn berputus asa sbb rezeki tu ada dimana2 sahaja untuk org yg bertawakkal disisi Allah S.W.T...

                                              Abah adalah contoh n semangat fara untuk berbizz...walaupun fara dah de kerja ttp tapi darah yg mengalir dlm badan fara ni adalah hidup tuk berbizz jugak...heheh..nak wat camne bapak borek anak rintik..gitew....

                                              But now Abah akak dh jumpa Bizz yg btol2 bleh mrubah hidup kita sekeluarga..insyallah atas berkat doa Mak ngan Abah....HI-O Premium Beatiful salah satu bizz yg fara join n dapat mnambah kan income fara...dgn adanya leader2 yg berkaliber kak Diyana,Kak Ain Ismail n of coz CDM Hanis Haizi kita yg menjadi icon smua org dalam group kita ni... really2 superb n awesome...sentiasa memberikan semangat n tunjuk ajar...Alhamdulillah....fara seronok sgt dalam bizz ni...sama-sama mencari rezeki untuk SAVING kita in our FUTURE.....I will follow ur step my leader..;)
my team wif superb leaders....

We love our bizz to the core and we always do things together!
my awesome Leader kak Diyana

                                                  For the 1st month je fara dah dapat bonus 4***k... dgn FOC trip nye lagi staun company sediakan 3 kali..Car Fund lagi...yg penting BONUS la...Masyallah bnyk nye..makin fara semangat nk wat bizz ni...lau bleh fara nk focus..fara ada impian fara n yg penting fara nk senang kan kluarga fara...fara x nk tgk abah n mak ssh2 lagi cari duit smpi tua...fara nk Abah ngan mak plak rest kat umah....biar fara plak cari duit tuk diorg....INSYALLAH....

-U GIVE MORE U GET MORE- 
-TIADA JLN YG SENANG UNTUK MENJADI SENANG.-
-LOTSOFLUV-

Monday, 4 June 2012

Touch of La Imperatice by Farahiyah rahim

                                                          
                                   Just nak share a few pic dari air tangan farah sendiri...Alhamdulillah x sia2 belajar selama 5 tahun di UITM + 2 tahun lagi di SEK MEN TEKNIK MUAR dalam bidang FASHION DESIGN...luv it..syukuran..and of coz tq so much to my parents yg banyak duit diorg farah habeskan smata2 nk membeli kain je memanjang...in da end ni la hasil nya  Mak Abah..akak dh bleh wat baju tuk org...!!!n thanx cuz x berhenti2 memberi semangat kpd anak mu yg degil ni...hehhehe...Alhamdulillah jadi org gak akhirnya diatas didikan mu..n Now tgh memasang impian tuk bukak butik yg awesome...hehe bile lah agaknya...
INSYALLAH semoga dipermudahkan dengan izin-NYA....























SYUKRAN...

-PASSION IN FASHION N BIZZ-

*LOTSOFLUV*