Wednesday, 6 June 2012

Im passion in my Beautiful Premium BIZZ now..luv it..

                                            Salam kat sini saja je nak share cite ngan uols my experience in bizz...farah mmg sgt suka berbisnes..sbb dari kecik lagi abah dah ajar tuk hidup berbizz....igt lagi time kecik2 dulu abah mniaga kerepek time raya...bygkan umor fara 6 tahun fara dh minat nak tlg abah packing krepek tu...kalau bdk2 mana la dia nk pk kan smua tu...yg tau nk main je...tapi yg peliknya fara mmg suka nk tlg abah...sbb abah bg upah hehhehe.. tu yg smangat...hehhehe...sbb nk blumba ngan abang duit tabung sape lagi penuh...hehhee...
                                            Time dah sekolah plak bizz abah pun dah btukar dari jual krepek ke bizz tander stationary bookshop kat sek2...bayangkan umor 11 tahun fara dah tlg abah packing buku...serve org nk bli buku.. lagi2 ujung tahun nak bkk sek...time tula paling x cukup tangan...mak bapak berpusu2 datang nk bli buku sek anak2 diorg...Sampaila umur farah 22 tahun...asal cuti je mmg fara kat kdi bapak fara tlg abah jaga kedai...
                                             Seronok mmg seronok tgk CASH money hari2 kan...tapi dalam bizz ada naik ada turun btol x? so masuk tahun 2009 bizz abah collapse...mase tu sgt2 meguji keimanan family kitorg..dugaan namanya... tapi lps beberapa bln Abah dapat menceburkan diri dalam bizz lain plak...ALHAMDULILLAH smpi skang bizz dh ok n btambah baik....Jatuh bangun dalam bizz adalah perkara yg biasa dalam perniagaan...cuma kita yg berani untuk mengambil risiko...n yang penting jgn berputus asa sbb rezeki tu ada dimana2 sahaja untuk org yg bertawakkal disisi Allah S.W.T...

                                              Abah adalah contoh n semangat fara untuk berbizz...walaupun fara dah de kerja ttp tapi darah yg mengalir dlm badan fara ni adalah hidup tuk berbizz jugak...heheh..nak wat camne bapak borek anak rintik..gitew....

                                              But now Abah akak dh jumpa Bizz yg btol2 bleh mrubah hidup kita sekeluarga..insyallah atas berkat doa Mak ngan Abah....HI-O Premium Beatiful salah satu bizz yg fara join n dapat mnambah kan income fara...dgn adanya leader2 yg berkaliber kak Diyana,Kak Ain Ismail n of coz CDM Hanis Haizi kita yg menjadi icon smua org dalam group kita ni... really2 superb n awesome...sentiasa memberikan semangat n tunjuk ajar...Alhamdulillah....fara seronok sgt dalam bizz ni...sama-sama mencari rezeki untuk SAVING kita in our FUTURE.....I will follow ur step my leader..;)
my team wif superb leaders....

We love our bizz to the core and we always do things together!
my awesome Leader kak Diyana

                                                  For the 1st month je fara dah dapat bonus 4***k... dgn FOC trip nye lagi staun company sediakan 3 kali..Car Fund lagi...yg penting BONUS la...Masyallah bnyk nye..makin fara semangat nk wat bizz ni...lau bleh fara nk focus..fara ada impian fara n yg penting fara nk senang kan kluarga fara...fara x nk tgk abah n mak ssh2 lagi cari duit smpi tua...fara nk Abah ngan mak plak rest kat umah....biar fara plak cari duit tuk diorg....INSYALLAH....

-U GIVE MORE U GET MORE- 
-TIADA JLN YG SENANG UNTUK MENJADI SENANG.-
-LOTSOFLUV-

1 comment:

  1. bile niat kite memang baik dan ikhlas untuk mak bapak kite, inshaaAllah Allah akan permudahkan semuanye.. semua! farah mmg leader yg komited and am so proud to have u as part of the team babe! let's do this for our 'mak and abah'!

    ReplyDelete