Sunday, 3 June 2012

The Apartment KLCC-Premium Beautiful O-group

bersama CDM Hanis Haizi

Sangat-sangat teruja dgn fire up from CDM kita..sedikit sebanyak dapat la menuntut ilmu dgn CDM kita n semngat tuk mengejar kejayaan xpecially package yg dtawarkan oleh compony HI-O...target goals for LONDON-PARIS next year...wahhhh sapa yang x nak pegi FOC TRIP KAN (free of charge)...impian setiap org kot...for sure nk bergambar kat EIFFEL TOWER kan...

Eiffel Tower im in love...

lps tu bleh shopping hand bag designer....CURLASS JAH....x sabar..bak kata CDM kalau bleh kumpul designer bag setiap FOC TRIP yang kita dapat pegi...Gituww...bknnya taksub or materialistik...tapi kita anggap la sebagi pembakar semangat untuk kita terus berjaya....yang penting kita jgn sampai abaikan tanggungjawab kita sbg umat Islam...dan sentiasa berdoa kerana rezeki itu smuanya datang dari ALLAH SWT.. kita sbg hambanya haruslah tawakkal dan trus berdoa...semoga ALLAH permudah kan segala urusan ku...N hope farah bleh bawak mak farah sama2 pegi trip ni...insyallah..

 Bagi kita umat Islam aktiviti perniagaan bukan sesuatu yang janggal. Siti Khadijah, isteri Rasulallah dan Saidina Abu Bakar adalah peniaga unggul dalam sejarah Islam. Malah , Rasulullah banyak bargantung kepada harta mereka di awal penyebaran Islam.

Al Quran dan  Hadis juga menggariskan panduan untuk umat Islam berniaga supaya  ianya tergulung sebagai satu ibadah.   terdapat dalam  surah surah berkaitan, seperti dalam:

*Surah An Nisa ayat 29 menggalakkankan semoga umat Islam berniagakan harta sesama mereka secara muhibbah. 

 Don't limit yourself. Many people limit themselves to what they think they can do. You can go as far as you mind lets you. What you believe, you can achieve.-
-Mary Kay Ash -

INSYALLAH..


No comments:

Post a Comment